Påhittade ord

Förbjud alla påhittade ord. De har ingenting i svenskan att göra. Hen, till exempel. Vilket praktexempel till påhittat ord. Det vet ju till och med barn att det betyder höna på engelska. Herregud, alla engelsktalande skrattar åt oss när de hör oss säga ”höna” till varandra.

Svenska ord som låter som något annat på andra språk bör också förbjudas, annars riskerar vi att göra bort oss om någon skulle lyssna när vi pratar. Kock, kiss, fack, kant och prick, till exempel. De måste bort! Det är riktigt pinsamt av regeringen att tillåta dem.

Påhittade ord som kulturmarxist, batikhäxa, pk-media och genusförespråkare är naturligtvis både bra och nyttiga och om de inte står med i nästa upplaga av SAOL vet jag inte om jag borde skratta eller gråta.

PS. Den här texten kan innehålla spår av ironi och raljans.

PPS. Det borde finnas en grupp på Facebook för oss som fnissar åt bicycle och feasible.