Oktoberkurs

I oktober ses vi i natursköna Dala-Floda för att skapa härlig höststämning genom att återuppväcka gammal kunskap tillsammans. Vi kommer att varva samtal om folktro och traditioner kring årstidernas växlingar med att skapa ekologisk hudvård och finna vägar för att uppnå hållbarhet för både kropp och sinne.

Till vårt förfogande har vi Klockargården i Dala-Floda, en rödmålad timmerstuga med anor från 1700-talet. I huset finns öppen spis med bakugn där vi kommer att destillera växtmaterial, koka salvor och massor av kaffe. Här finns både el och vatten samt antika tarrsängar att sova i.

Det här får du med dig hem:

  • Hantverkstvål
  • Disktvål
  • Kådsalva
  • Hydrolat
  • Pumpalykta
  • Ansiktsmask på pumpa
  • Pumpafrön för att odla egen pumpa

Var och när: Kursen hålls i Dala-Floda, ca fyra mil väster om Borlänge, med djupa skogar och sjöar inpå knuten. Hit åker du enkelt med tåg och buss. Klockargården ligger ca två kilometers promenad över åkrar och hagar från busshållplatsen och jag kan även hämta med bil för den som vill det.

Fredag den 1 oktober kl. 17 till söndag den 3 oktober kl. 12. FULLBOKAD

Boende och mat: Du bor tillsammans med de andra deltagarna på Klockargården. Frukost, fika med hembakat, lunch och middag ingår och allt är ekologiskt och vegetariskt.

Pris: 4 500 kr inkl. moms.

Anmälan och betalning: Mejla till jenny@nattfly.se för att anmäla dig. Efter anmälan skickar jag ut betalningsuppgifter för anmälningsavgiften på 900 kr som du betalar för att bekräfta din plats. Innan kursstart skickar jag en faktura på resterande avgift. Max 4 deltagare. Anmäl dig senast den 4 oktober.

Covid-19: Jag förutsätter att du som deltagare är fullvaccinerad. Känner du förkylningssymptom förutsätter jag att du stannar hemma för att inte riskera de andra deltagarnas hälsa. Handsprit finns och alla använder sin egen handduk.

Här hittar du schema med hålltider.

Medeltida träsnitt föreställande två personer som lagar mat