Språktjänster

Du behöver någon som kan ge din text en extra vass genomgång. Jag går igenom texten på olika nivåer, och beroende på var texten ska hamna och hur du vill att den ska fungera ser jag till att den når upp till sin potential.

Ibland behöver befintliga texter fungera i nya sammanhang. Det kan röra sig om instruktioner från en manual som ska läggas upp på webben, en broschyr som ska förvandlas till webbcopy, eller tvärtom. Olika medier ställer olika krav på både text och läsare – jag ser till att texten fungerar som den ska oavsett vad du ska ha den till.

Korrekturläsning

Har du en välskriven text som behöver ses över en extra gång kan du lämna den till mig för korrekturläsning. Jag ändrar sånt som är fel – t.ex. stavfel, syftningsfel och kongruensfel. Kortfattat: jag rättar det som är fel, och blundar för det som är fult.

Språkgranskning

Har du en text som behöver mer massage än en korrekturläsning kan jag starkt rekommendera en språkgranskning. Förutom ren korrektur gör jag lite större ingrepp i texten om det behövs. Till exempel ser jag över textens disposition och snyggar till rubriker, stycken och meningar så att det blir flyt i texten. Dessutom ser jag till att den följer klarspråksregler.

Klarspråk

Målgruppsanpassade texter och tydlig kommunikation gör att dina kunder snabbt och lätt hittar det de behöver. Med några enkla språkliga principer kan du spara både pengar och frustration.

Översättning

Jag översätter och lokaliserar danska och engelska texter till korrekt och snygg svenska och ser till att de fyller sitt syfte.

Digitala språktjänster

Rådgivning sociala medier

Det kan vara en djungel därute, men tillsammans mejslar vi fram målgrupp, tonalitet och vilka kanaler som kan vara aktuella. Är du ute efter fler följare, ökad försäljning, eller förändrade attityder? Vi kollar upp hur din målgrupp beter sig, spanar in konkurrensen och identifierar vilka mål du vill uppnå. 

Webbcopy

Du vill ha en personlig prägel och ett professionellt intryck – jag fixar det. Jag kan skriva och bearbeta texter som besvarar kundens frågor snabbt och väcker deras intresse. 

Sökmotoroptimerade texter

Dina läsare förtjänar mänskliga texter. Texter som är skrivna för att i första hand lura sökmotorer ser bara konstiga och opersonliga ut. Dessutom har dagens sökmotorer lärt sig att navigera runt stela robottexter fullproppade med irrelevanta sökord och premierar istället texter som är populära hos mänskliga läsare.

Tillsammans tar vi fram några relevanta nyckelord som jag smeker in i befintliga texter. Behöver du sprillans ny text så fixar jag naturligtvis det också.